torstai 1. marraskuuta 2012

I'll give you rock á la carte

Ja nyt iski inspiraatio alkaa arvostelemaan itseäni parempien ihmisten työn jälkeä: aika arvostella levyjä! Inspis iski kun kuuntelin omaa ekana hankkimaani Queen-levyä, The Gamea, ja täältä pesee ja linkoaa.
Hei, toimin tänä iltana tarjoilijanne. Tässä blogini ensimäinen rock á la carte: menu, olkaa hyvä!
The Game-Queen (1980)
1. Play the Game
2. Dragon Attack
3. Another One Bites the Dust
4. Need Your Loving Tonight
5. Crazy Little Thing Called Love
6. Rock It (Prime Jive)
7. Don't Try Suicide
8. Sail Away Sweet Sister
9. Coming Soon
10. Save Me"

1. Play the Game (Freddie Mercury)
Herkullinen kappale, höystettynä miksaus kikkailulla ja ensimmäisellä syntetisaattorin esiintymisellä Queen-levyllä. Kappaleen vahvuus on ehdottomasti rohkaiseva "This is your life, don't play hard to get, it's a free world"- säe. Ei räjäytä tajuntaa mutta ainakin ampuu sitä paukkupatruunoilla.

Kovempaan rockin nälkään täydellinen. Sanoitukset ovat nerokkaat, samoin bassoriffi ja muut koukerot. Käy mukavasti selkäytimeen ja ei jätä kylmäksi. Mutta siinäpä se onkin sitten.

3. Another One Bites The Dust (John Deacon)
Sitkeä, ei mene pureskelematta alas. Aluksi saattaa olla hieman hämmentävä eikä välttämättä niin miellyttävä kokemus, mutta älä huoli, kyllä se siitä... hetken päästä se ei lähde päästä pois vaikka mitä yrittäisi. "There's plenty ways that you can hurt a man and bring him to the ground, you can beat him you can cheat him you can treat him bad and leave him when he's down"- mahtava sanatykitys!

4.Need Your Loving Tonight (John Deacon)
Suosittelen välipalaksi. Ei sovi nerokkuuden nälkään. Mutta mukavan kuohkea biisi, esimerkiksi lenkille tai jotain. Mutta ei mullistanut maailmaa ilmestyessään eikä tee sitä nytkään.

5.Crazy Little Thing Called Love (Freddie Mercury)
Jakaa ihmisiä: joko siitä tykkää tai sitten ei. Itse en pitänyt, mutta nyt alkaa tanssijalka vipattamaan tämän soidessa. Parasta on taustalaulut. "Ready Freddie!" tuo aina hymyn tullessaan. Vanhojen hyvien rock and roll biisien ystäville.

6. Rock It (Prime Jive) (Roger Taylor)
Listan rock and roll-panos. Saattaa vaikuttaa mitättömältä ja järjettömältä, mutta varoitus! Liikaa nautittuna aiheuttaa sairaanloista pakkomiellettä kappaleen maestroon- tästä tarjoilijanne Roger-hulluus alkoi.

7. Don't try suicide (Freddie Mercury)
Vältä yliannostusta: menettää silloin makunsa. Näpsäkkä, mutta hieman mauton kokonaisuus. Sopii kokemattomalle maistelijalle. Ei yllätyksiä. Naposteluun.

8. Sail Away Sweet Sister (To The Sister I never had) (Brian May)
Sentimentaalisuuden nälkään. Koskettava, kaunis ja herkkä. Jättää aika surullisen olon, mutta mitäpä tuosta. Edellistä herkullisempi. Yksi menun kauneimmista vaihtoehdoista.

9. Coming Soon (Roger Taylor)
Hilpeä, tarttuva ja ravistava. Ei jätä kylmäksi, eikä tanssijalkakaan jää paikalleen. Mukavan kepoinen, ei tämäkään maailmaa järkytä mutta eihän se ole aina edes tarkoituskaan. Mainiota.

10. Save Me (Brian May)
Menun klassikko: täyteläinen, herkullinen ja ehkä hieman makeahko, muttei liian. Todellakin loppuhuipennus- kukapa ei rakastaisi tälläistä helmeä? Täydellistä. Suosittelen.

Keskiarvo: Ei parhaita valmistajilta, mutta ei huonointakaan. Mukavaa kuunneltavaa, ei ainakaan hirveästi pitäisi ärsyttää, ja varsin mukiin menevää. Aikas hyvä, vai?

2 kommenttia:

Keep Blogger tidy- hate only when necessary!