lauantai 27. lokakuuta 2012

Yleisön pyynnöstä: Kun kaikki ei ole täydellistä

Yleisön pyynnöstä tuodaan vähän varjoja tänne blogiin. Ihkutan päivästä toiseen Queeniä ja Beatlesia. Mutta entäs ne huonot puolet? Aloitan nyt kirjoittamisen aivan uudesta suunnasta: mitkä ovat näiden musiikin kuninkaallisten huonoimmat biisit ja karseimmat söherrykset? Tiedän että tämä saattaa aiheuttaa närää ja saatan morkata lempikappalettasi, mutta saadaan ainakin keskustelua liikkeelle! Pyydän, älkää nylkekö minua...
  Ensimmäiseksi kunnian saa ehdottomasti inhokkini (ja josta valitettuani minulle tätä aihetta ehdotettiin): Queenin Body Language.
Hir-ve-ää. Sinänsähän kappaleessa ei ole mitään vikaa, musiikki on ihan tarttuvaa jne. mutta koska ruudun tällä puolen istuu feministi, en vain jaksa tälläisiä sikamaisen seksistisiä kappaleita. 
"You got red lips, snakes in your eyes
Long legs, great thighs
You got the cutest ass I've ever seen
Knock me down for a six any time"
Meinaan... PLIIZZ. Näitä kappaleita on nykyaikana ihan liikaa. Olen yrittänyt lähestyä tätä kappaletta vaikka mistä näkökulmasta enkä silti ymmärrä, kuinka joku voisi pitää tälläisistä- miksihän ne ovat sitten niin suosittuja?
Sillä kamoon, on sitä nyt ihmisessä muutakin kuin pitkät sääret ja hyvä takamus. Ovatkohan tälläisten kappaleiden tekijät kuulleet sanasta luonne? Ihmettelen suuresti, kuinka Freddie Mercury, ihminen joka kirjoitti armeijallisen maailman ihanimpia rakkauslauluja kuten Love Of My Life ja You Take My Breath Away, voi tehdä tälläistä... suoranaista sontaa
Yleensä pystyn suhtautumaan Queenin floppeihin huumorilla ja kohauttamaan olkiani ajatellen "Nojaa, se nyt meni vähän huonosti mutta kaikilla on heikot hetkensä" mutta tämän kanssa en voi tehdä muuta kuin kohottaa kulmiani. DISLIKE.
Ja kun kappale oli törkeydellään saanut minut jo raivostumaan, heitetään naamalle vielä tuo hokema "Don't, talk, don't talk, don't talk, BABY DON'T TALK". Jos joku minulle uskaltaisi tuon sanoa, pitäisin huolen etten sulje suutani. Kuullostaa naurettavalta mutta minä en niele tälläistä seksististä alistusta. Valitettavaa kyllä, tämä kappale pääsi jopa levylle, Hot Spacelle, jolla oli potentiaalia nousta ihan hyväksi albumiksi (siis minun silmissäni) mutta joka jäi sinne aika pohjalle vain ja ainoastaan tämän irvikuvan takia.
Kaiken kaikkeaan päähäni ei Body Languagen kuuntelun jälkeen jää muuta kuin inho ja toistuva kysymys: "Freddie. Miksi?".

9 kommenttia:

  1. Ensimmäisen kerran kuuntelun jälkeen sanoisin, että se ei ole varmasti huonoin Queenin kappale. Sgt. Pepper taitaa olla liian nuori ymmärtäkseen, että miehet syö aina silmillään. Ei ne siinä hetkellä halua kuulla mitään muuta, erityisesti jotain feministista jankutusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      En sanokkaan että tämä olisi varsinaisesti huono kappale, en vain itse pidä siitä. Ja varmasti olenkin aivan liian nuori tietämään ''oikeasta maailmasta'' tipan tippaa,lukuun ottamatta mitä nyt poikavaltaisessa matikanluokassa saa silloin tällöin kuulla. Mutta tietysti olet oikeassa-harvapa mies jaksaa valitusta kuulla :)

      Poista
    2. Ahaha, en voi kuin nauraa anonyymin kommentin ahdasmielisyydelle. Jos kuvittelet että iän heittäminen kommentiisi teki siitä jotekin paremman tai pistävämmän, olet helkkarinmoisesti väärässä :) Milläköhän tavalla ikä vaikuttaa asian ymmärrykseen? Eiköhän tämän biisin inhoaminen johdu juuri siitä tosiseikasta, että bloggaaja ymmärtää valitettavan useiden miehen ns. "syövän silmillään". Miksi tälläisiä kappaleita muuten edes tehtäisiin? Se onkin sitten eri asia, kuka haluaa kuunnella tämmöisiä kappaleita. Valitettavasti ilmeisen moni nykypäivänä. Ei sillä, että ulkonäön ihailussa olisi jotain vikaa, mutta jos se on naispuolisen henkilön ainoa meriitti, niin on jotain pahasta vialla. Kommentistasi päätellen vaikutat olevan nainen, mitäs jos sinulta pantaisiin suu tukkoon ja saisit sitten istua keittiössä miehen ihailtavana, sillä miehethän syövät aina silmillään. En ole pitänyt itseäni erityisen feministisenä, kun en nauti siitä, että kappaleet korostavat naisen olevan vain ulkonäkö. Kutsuisin pikemminkin tasa-arvon kannattamiseksi kuin feminismiksi.

      Sitä paitsi en edes ymmärrä tuon viimeisen lauseen ideaa. "Ei ne siinä hetkellä halua kuulla mitään muuta, erityisesti jotain feminististä jankutusta :)" Kuka sitä oikeasti edes haluaa kuunnella ja kuka yleensäkään on mennyt jollain ihme mystisellä hetkellä, josta mainiset, kenellekkään sellaista jankuttamaan? Tässähän puhutaan kappaleesta, jonka sanoista Sgt.Pepper ei pidä. Ihan samalla tavalla kuin joku ei pidä ällöromanttisista tai yltiöväkivaltaisista sanoituksista, hän kieltäytyy pitämästä kappaleista joissa naisesta tehdään pelkkä objekti. Kyllähän naisetkin syövät silmillään.

      Poista
    3. Kiitos kommentista, Noreenie!
      Vautsi, hallitset kyllä sanan säilän. "--hän kieltäytyy pitämästä kappaleista joissa naisesta tehdään pelkkä objekti", tuossapa pähkinänkuoressa tekstini pointti!

      Poista
  2. Hei, jotta emme puhuisi eri asiosta - tietenkin olen "globaalisessa mielessä" yhtä mieltä siinä, että naiseen ei pidä suhtautua kun pelkkään objektiin, mutta minusta kyseisessä kappaleessa kuvaillaan hyvin intiimiä hetkeä. Sanon sen ihan vain kokemuksesta, että jos siinä puhutaan liikaa, se voi pilata hetken ilon ja se on juuri se hetki, jossa "body language" toimii parhaiten. Kunnioitan kuitenkin täysin kaikkia muitakin mielipiteitä, vaikka ymmärtämmekin laulun idean eri tavalla.

    VastaaPoista
  3. Tässä välissä haluan kiittää vielä molempia siitä, että tämä aihe herätti keskustelua, on aina ilo saada kommentteja.
    Kuitenkin, pari sanaa: peace and love.
    (Ja kyllä, Noreen, tätä katsoessani vilkuilen huolestuneesti sinun suuntaasi koska tiedän sinun pystyvän kipakkoihin kannanottoihin! :D)
    Koska Body Language on aika tuntemattomaksi jäänyt kappale, sen taustoja ei kukaan ole viitsinyt kysellä joten sen tarkoitus on aika arvoitus. Eli mistä se kertoo, ainahan voi spekuloida, mutta kuten edellisessä kommentissa sanottiin, laulun tulkintatapoja on yhtä monia kuin ihmisiäkin. Ja jokainen ymmärtäkööt kappaleen kuten haluaa.
    Mutta kiitos keskustelusta, pysykää noin ihanan aktiivisina! ♥

    VastaaPoista
  4. Vaikka en Queenia kuuntelekkaan (muutakuin joskus sinun, Pepperin kanssa) niin jo tämän kappaleen melodia saa minut ahdistumaan.. Melkeempä jokaisesta kappaleesta jota kyseiseltä bändiltä olen kuullut, olen jollain tasolla pitänyt, mutta tässä olen täysin samaa mieltä kuin sinä... Kuulostaa kuin joku tulisi hokemaan todella huonoa iskurepliikkiä täysissä pärinöissä.. Anteeksi ei niin syvällinen kommentti tähän väliin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista!
      Ensinnäkin onnittelut siitä että pidät Queenistä edes jollain tasolla! Olen ylpeä... :)
      Ja enpä voi mitään lisätä: osuit naulan kantaan! :D

      Poista

Keep Blogger tidy- hate only when necessary!