maanantai 15. lokakuuta 2012

Suurennuslasissa: Dr.May

Viimeaikoina mielenkiintoni on kohdistunut suurilta osin erääseen teille jo tuttuun muusikkoon, ja hän on hiljalleen saanut voitettua täyden kunnioitukseni. Rakkaat ystävät, saanko esitellä: Brian May.
  Olen jo ennen sanonut, että ihailen Briania, mutta nyt olen alkanut ihan tosissani arvostamaan häntä. Ja sen takia omistan tämän blogipostauksen rakkaudelleni.
  Kiinnostuin Brianista aika pian Queeniin tutustumiseni jälkeen- heti, kun sain tietää häne opiskelleen fysiikkaa ja tähtitiedettä. Koska todellakin, varmaan kymmenvuotiaasta nassikasta asti olen tuijotellut tähtiin siinä määrin innostuneena että aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja kaukoputki talosta löytyy. Joskus ajattelin että minustakin tulee astrofyysikko, mutta katsotaanpas nyt...  Ehkä pitäisi kokea jonkinsortin valaistuminen fysiikan tunneilla. Tai edes sellaine fiilis että jokin on selvää.
  Mutta takaisin Brianiin. Minusta oli uskomatonta, että joku ihan oikeasti voi väitellä tohtoriksi ja olla samaan aikaan pahuksen hyvä muusikko- siis älykkö vähän kaikilla osa-alueilla. Koska yleensä (ainakin minun käsitykseni mukaan) maailmanluokan tähdet ovat asennoituneet kouluun vähän hällä-väliä-meiningillä. Mutta ei kaikkien tarvitse olla koviksia: voi olla siisti vaikka tykkääkin matikasta.
  Entäs sitten kun sekaan heitetään tieto, että Brian on kasvissyöjä? Siinä vaiheessa innostuin todenteolla: tyyppi on fiksu, musikaalinen sekä välittää ympäristöstä- mikä tämä Brian May oikein onkaan?
  Pikavisiitti osoitteeseen http://brianmay.com/, ja olin myyty. Vau. Täytyy vain sanoa, että aplodeja sille innolle ja tarmolle, jolla Brian puolustaa Briannian villieläimiä ja varsinkin mäyriä. Tässä on ihminen, joka todella välittää ympäristöstä ja siitä, että luonnon monipuolisuus säilyisi vielä jälkipolvillekkin- ja sellaisia ihmisiä maailma tarvitsee.
  Minusta Brian on loistava esikuva nuorille: intohimoinen muusikko, joka ei koskaan (tietääkseni) ollut huumekoukussa tai muutenkaan kovin paheellinen, puolustaa niitä jotka eivät ääntään saa kuuluville ja huomioi myös pienet ihmiset- oletteko vilkaisseet Brianin twitteriä? Minusta on niin hurmaavaa, että hän ihan oikeasti vastaa faneilleen, on jopa yllättänyt muutamat kommentoimalla esimerkiksi heidän jakamiaan biisejä. Tavallaan siis Brian on ehdottomasti lempparini Queenin jäsenistä: ainakin suurin inspiraatio.
  Kumarrus herra Maylle, ja lopuksi loistava kappale Brianin soolouralta. Tämä kappale kyllä löytyy Queenin Greatest Hits 3-levyltä, mutta alunperin tämä on julkaistu nimellä Brian May. Ja minä rakastan tätä!

2 kommenttia:

  1. Eräs toinen fani sai sattumaltaan Greatest Hits 3 levyn syntymäpäivälahjaksi! Brian on lahjakkuus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut levyn johdosta- ja syntymäpäivästä, milloin se sitten olikin! Ja olen täydestä sydämestäni samaa mieltä kanssasi, Brian on mahtava!
      Kiitos kommentistasi! :)

      Poista

Keep Blogger tidy- hate only when necessary!