lauantai 1. kesäkuuta 2013

Ohikiitävää

Ensimmäinen vuosi tuossa valkoruskeassa, hieman ankean näköisessä rakennuksessa on nyt virallisesti ohi.
  Mitä tästä vuodesta jäi käteen? Ympyrän yhtälö, kirkkohistoriaa, pläjäys ruotsin prepositioita, alkeellista venäjää ja seisova aaltoliike. Monta asiaa opin, vielä useampi asia on jo unohtunut, mutta sainhan minä vielä tärkeämpiäkin asioita.
  Vuodesta jäi käteen pari uskomattoman ihanaa ystävyyssuhdetta, jotka kestävät tulevasta erosta huolimatta. Tänä vuonna myös opin, että ystäviä eivät ole välttämättä ne, joiden kanssa luulisit ja haluaisit ystävystyä. Joskus mahtavimmat tyypit löytyvät niistä, joiden seuraa aluksi halusit vältellä, ja joskus ne ihmiset, joiden seuraan alussa pyrit, paljastuvatkin joksikin, minkä kanssa sinulla ei ole mitään yhteistä.
  Tänä vuonna tapasin ihmisiä, jotka eivät omista huumorintajua. Tapasin ihmisiä, jotka vaikuttivat mielenkiintoisilta mutta olivatkin loppujen lopuksi aivan tavallisia. Tapasin ihmisiä, jotka vaikuttivat mitäänsanomattomilta, mutta paljastuivatkin uskomattoman mielenkiintoisiksi. Tänä vuonna monta kaveria ajelehti kauemmas, tavoittamattomiin, mutta myös monta uutta tuli tilalle. Tapasin opettajia, joiden välinpitämättömyys oli sanoinkuvaamatonta. Tapasin opettajia, jotka ovat hienoimpia tapaamiani ihmisiä.
  Jokaisesta tapaamastani ihmisestä olen kuitenkin valtavan kiitollinen. Tämä vuosi ei olisi ollut mitään, jos en olisi tavannut luokkalaisiani, eikä tämä vuosi olisi tuntunut miltään jos en olisi joutunut luopumaan joistakin läheisistä ystävistä.
  Tämä vuosi satutti, tämä vuosi väsytti, tämä vuosi sai välillä purskahtamaan itkuun. Mutta onneksi useampina päivinä tänä vuonna sain nauraa ja olla onnellinen, oppia uutta, tutustua uusiin asioihin ja ihmisiin. Tämä vuosi oli uuden ajan alku- ajan, jolloin opin niin paljon enemmän kuin ikinä ennen, ja enkä vähiten tuntemaan itseäni. Tämä vuosi oli ohi hirveän nopeasti, ja tämä vuosi saa odottamaan tulevaa vuotta hymyissä suin, haasteita janoavana ja innokkaana.
  Kiitos, ensimmäinen lukiovuoteni, ja kaikki, jotka siihen vuoteen kuuluivat. Olette mahtavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keep Blogger tidy- hate only when necessary!