sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Täydellinen keho.

Tänään oli hurjan lämmin päivä, joten päätin omistaa pikkuhetken auringonpalvonnalle. Vaihdoin ylleni bikinit, ja satuin vilkaisemaan itseäni peilistä.
  Hohhoijaa. Täytyy sanoa, että mallinmittoihin olisi vielä pitkä matka, jos niihin edes haluaisin. Aknenkin voisi hoitaa pois. Eikä uusi hiustyylikään ole oikein armollinen sunnuntain "antaa-olla" lookille.
  Satuin huomaamaan vasemmassa olkapäässäni palovamman, jonka sain joku aika sitten hiustenkihartimesta. Kiharrin osui ihoon vain hetken ajan, mutta sai aikaan aika pahaa jälkeä. Iho kuoriutui pois, kohtaan ei kärsinyt koskeakkaan ja arpi jää aika pitkäksi aikaa.
  Silti se oli parantunut hyvin siististi, ja aika nopeastikin. Siinä peilin edessä seistessäni huomasin kyynärvarressani olevan punaisen viillon, joka tuli viime torstaina kun siivosimme koulun pihaa orapihlaja-aidan vierestä. Jälki oli nyt jo todella haalea, ja pian se katoaa kokonaan.
  Kun tutkailin näitä arpia (joita oli muuten useampikin, en ole mikään maailman varovaisin olento), tajusin yhden jutun.
  Hitto miten upea kroppa minulla on
  Ajatelkaa nyt! Satutan itseäni, ja ei kestä kuin pari päivää kun ihoni on uusinut itsensä, estänyt tulehduksen ja haava on melkein hävinnyt. Ihmiskeho on aivan ihmeellinen: ajattele, miten se uusii itsensä- luut korjautuvat, haavat paranevat, kaikki elämää haittaavat pienemmät jutut häviävät kuin taikaiskusta!
  Ajattele- niin, ajattele! Mieti, miten upeat ihmisen aivot ovat. Ei ole yhtään hetkeä, jolloin aivosi eivät olisi käynnissä. Voit kuvitella itsellesi kokonaan uuden maailman, jossa vierailla kun olet tylsistynyt. Pystyt päättelemään yhtälöä vilkaisemalla, mikä sen ratkaisu on. Osaa soittaa. Osaat kirjoittaa. Osaat lukea. Osaat kommunikoida toisten olentojen kanssa, joilla on pääkopassaan aivan yhtä uskomaton järjestelmä. Ja eikö ihmisen muisti ole merkillinen asia? Saatat unohtaa jonkin asian, jonkin asian, joka ennen merkitsi niin paljon, ja yhtäkkiä muistatkin sen, ja saat ihanan lämpimän olon- tiedätkö tämän fiiliksen?
  Ja ajattele, miten fantastinen lihas sydän on! Se jaksaa pumpata jokaisen koeviikon ja hiuskriisin läpi, se pumppaa veren mukana happea keuhkoihisi jottet tukehtuisi tunnekuohuun, kun Tohtorin ja Donnan tiet erkanevat, ja se jatkaa pumppaamistaan vaikka sinä itse nukkuisit. Se pumppaa, tajuten kuitenkin levätä joka  pumppauksen välissä sekunnin muutaman kymmenesosan- noin neljä tuntia per vuorokausi.
  Tästä postauksesta saisi valtavan pitkän vain luettelemalla ihmiskehon ihmeitä. Hiusten kasvu, tunteet, kyyneleet, näkeminen, kuulo, hermosto, lihasten toiminta, solut... mieti, miten loistava kokonaisuus se on. Se toimii, se puhuu, se ajattelee ja se tuntee.
  Joten mitä väliä on sillä, vaikka reiteni olisivatkin paksuhkot? Jokainen keho on kaunis- ei, tätä en aio enää sanoa. Koska sillä ei ole mitään väliä minkään suhteen. Upeinta sinussa ei ole ulkonäkö- upeinta sinussa on se, miten monimutkainen olento sinä oikeasti olet, ja miten hieno järjestelmä ihmiskeho on. Ja kaikista upeinta on se, että jokainen ihminen, vaikka olisikin rakennuspalikoiltaan samanlainen, on kuitenkin uniikki, ja se on minusta aivan mahtavaa.
  Ja sen takia astelen huomennakin bikineissäni nauttimaan auringonvalosta, muistaen kuitenkin suojata upean kehoni UV-säteilyltä. Aurinkoista lomanaloitusta kaikille, joilla sellainen on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keep Blogger tidy- hate only when necessary!