sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Sunnuntaivali(s)tusta

Tänään on sunnuntai- tuo monen inhoama lepopäiväksi tarkoitettu päivä. Ugh, huomennahan on maanantai. Ugh, viikonloppu on ohi. Ugh, kaupat ei oo auki. Ugh, ei oo mitään tekemistä ja kaikki ihmiset on jossain.

  Voi kaikki rakkaat kultapienet jotka sunnuntaista valitatte- minä en ihan oikeasti ymmärrä mikä tässä päivässä on niin hirvittävän kamalaa. Okei, seuraava päivä on maanantai- no mutta, sehän on vasta huomisen murhe! Tänään on vielä aikaa laiskotella, käydä lenkillä, katsoa leffa tai, mikä parasta, ihan vain olla.
  Olen keskustellut sunnuntaiaiheesta pariinkin otteeseen ystävieni kanssa, ja se kyllä todellakin jakaa mielipiteitä. Aika usein kuulee, että sunnuntai on huono päivä koska silloin ei ole mitään tekemistä- höpö höpö, se tekemisen puute on korvien välissä! Mitä sitten, vaikkei voisikaan lähteä shoppailemaan? Mitä sitten, vaikka kaikki kaverit olisivat kotona? Mitä sitten, vaikkei illalla voikkaan lähteä kylille? Kamoon, elämässä on muutakin hauskaa kuin ihmisten seura ja kaupungin sykkeessä (huomaa pilkallinen sävy: asun pikkukaupungissa jonka syke on hyvin heikossa hapessa) roikkuminen!
  Minusta sunnuntaista valitetaan aivan liikaa. Miten kukaan voi löytää valittamista päivässä, jonka saa olla rauhassa kotona, jonka saa viettä rauhoittumalla- sitä tämä maailma ihan oikeasti tarvitsisi. Sitä, että käperryttäisiin sohvan tai sängynnurkkaan, unohdettaisiin menemiset ja tekemiset ja vain oltaisiin. Ei se yksin oleminen niin kamalaa oikeasti ole- joskus on aivan hyväksi opetella olemaan vain kaksin oman itsensä kanssa.
  Ehkä se on joistakin pelottavaa, en minä tiedä. Mutta se on pakostakin opittava. Ja siitä voi oppia nauttimaan. Minun olisi vaikeaa edes yrittää selvitä elämässä eteenpäin ilman yksinäisyyttä, niitä hetkiä kun saan olla vain ajatusteni parissa ja antaa olemisen viedä.
  Sunnuntai on hyvä päivä- ihan tosi. Olkoonkin, että pitää tehdä läksyt ja mitä vielä. Olkoonkin, että se yleisesti ottaen vietetään kotona kököttämällä. Se on silti päivä mitä me kaikki tarvitsemme ainakin kerran viikossa- päivä, jolloin on mahdollisuus rauhaan.
  Olipa hyödyllinen postaus, vai mitä? Ajattelin vain ilmoittaa olevani edelleenkin hengissä. Nauttikaas sunnunatiylistystä vielä pikkuhetki laiskotellen- tämä on sunnuntaikipaleiden aatelia!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keep Blogger tidy- hate only when necessary!