keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Mielipiteenvääntöä

Päivä tai jokunen taaksepäin Queen-fandomissa nousi monenlaisia mielipiteitä, kun suunnitteilla olevaan Queen-leffaan Freddietä esittämään valittu Sacha Baron Cohen purki sopimuksen Queenin kanssa tulleiden erimielisyyksien takia. Erimielisyydet koskivat muunmuassa elokuvan ikärajoitteita.
  Joidenkin mielestä on naurettavaa, että elokuvasta yritetään tehdä Roger Taylorin ja Brian Mayn mieleistä, eli jotain perheleffan suuntaista, sillä eihän yhtyeen elämä ollut läheskään aina kovin valonkestävää ja.. no, perheleffaan kuuluvaa. Joten miksi turhaan kaunistelemaan? Faktojahan tässä valkokankaalle haetaan eikä mitään sentimentaalista ylistystä.
  Minun mielestäni on naurettavaa, että on syntynyt niin suuri kohu siitä, että tämä elokuva olisi "perheleffa". Mitä jos se olisi jokin k-16 tai vielä korkeampi? Toivooko sitä todella kukaan? Minä en ainakaan jaksaisi kovin kauaa vahdata skandaaleilla ja ihmissuhdesotkuilla mässäilevää kohuleffaa, jonka syvällisin sanoma ei pääsisi edes Body Languagen tasolle.
  Koska haloo, olihan Queen nyt enemmänkin kuin seksiä ja huumeita. Entäs ne "ennen"-ajat? Alun haparointi? Parhaimmat kappaleet? Puhdas musikaalinen nerokkuus? Eikö näille asioille voisi laittaa edes pikkuisen painoa? Uskon ja pelkään, että jos elokuvasta tulisi Sacha Baron Cohenin mielikuvan mukainen, saataisiin aikaiseksi taas yksi uusi kertaus yhtyeestä nimeltä "Freddie Mercury ja ne kolme muuta tyyppiä"- hohhoijjaa. Eikö tätä kamaa olla saatu jo tarpeeksi?
  Olihan Freddiekin herran jestas enemmän kuin irtosuhteita ja homobaareja. Aina en jaksa ymmärtää tämän maailman käsitystä viihteestä- huokaus, onhan elämässä muutakin kuin suhteita. Pitääkö kaikkeen, siis ihan kaikkeen aina olla tunkemassa joka väliin valtavaa parisuhdedraamaa?
  (Tässä välissä pitää sanoa että KYLLÄ, nykyäänkin tehdään upeita leffoja ja tämä on vain kärjistys).
  Toivotaan nyt että tästä leffasta tulisi enemmän kuin pelkkää skandaalinkäryistä saippuaoopperaa. Ehkäpä toivoa on, sillä Roger ja Brian ovat vetämässä hommaa eteenpäin ja ehkäpä heillä riittää tahdonvoimaa olla lipsumatta mässäilyn puolelle.
  Mutta innolla seurataan, mitä tästä kehittyy! Mitä mieltä te olette Cohenin uloskävelystä? Lisää jutusta voi muuten lukea vaikkapa Daily Mailista tai suomalaisittain Iltasanomista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keep Blogger tidy- hate only when necessary!