tiistai 23. huhtikuuta 2013

Wildlife rocks joten huomio tänne!

Muistatteko kauan sitten kirjoittamani postauksen Britannian  mäyräkannan massahävitystä vastaan (sen löytää muuten tästä Mäyristä asiaa)? Uusi käänne on tapahtunut taistelussa näiden kauniiden olentojen puolesta: vetoomus massateurastusta vastaan on saavuttanut 200 000 allekirjoitusta, ja taistelu ei ole vielä ohi.
  Me Suomessa voimme oikeastaan vain seurata vierestä ja toivoa parasta- paitsi että meillä on mahdollisuus allekirjoittaa kansainvälinen addressi! Pyytäisin nyt lukijoiltani ja muilta satunnaisilta ohikulkijoilta: auttakaa. Antakaa ääni viattomille luontokappaleille, estäkää taas uusi ihmisen typeryyttään aiheuttama katastrofi. Liian monta kertaa paha on ehtinyt tapahtua ennen kuin sille yritettiin tehdä mitään: ei anneta sen tapahtua nyt. Ihminen ei ole oikea olento määräämään lajien synnystä ja tuhoamisesta: milloin viimeksi siitä seurasi jotain hyvää? Lajin tuhoaminen ei nyt vain ole vaihtoehto, enkä ymmärrä miten kukaan voisi ajatella muuta. Biodiversiteetti on tärkeä asia, ja sitä ei pitäisi mennä sorkkimaan näin julmasti.
  Puhumattakaan siitä, että minun mielestäni ihmisellä ei ole mitään oikeutta määrätä mikä laji on "turha" tai vaarallinen. Kaikki eläimet ansaitsevat elämän, ja mäyrien massamurha on pöyristyttävän epäeettinen ajatus. Allekirjoita, pyydän. Se vie sinulta ehkä minuutin, mutta osoitat sillä vastustavasi silkkaa typeryyttä ja ihmisen itsekkyyttä.
  Kansainvälisen addressin löydät osoitteesta http://www.save-me.org.uk/, kun rullaat sivua alaspäin. Sieltä pitäisi löytyä tämännäköinen kohta:
Oranssilla ympyröity on se, missä voit allekirjoittaa vetoomuksen naputtelemalla sähköpostiosoitteesi kenttään. Valitsemalla Subscribe/ Unsubscribe voit valita haluatko saada Save Me:n uutiskirjeitä sähkäriisi.
  Kiitos sinulle, jos käytit minuutin tähän. Loppuun saat sen kunniaksi pari videota Save Me:n toimintaan ja mäyriin ja muuhun kivaan liittyen- niin no, teemalla koko jutun perustaja eli Dr.Brian May, tietysti!
  Kamoon, Brian May kettu sylissään. Söpöä! Supersöpöä!
Joukko aikuisia miehiä päätti käyttää siiliä jalkapallonaan. Vahingoittunut ja elämässä hädin tuskin kiinni roikkuvat siili sai kodin eläintensuojelukeskuksesta ja tunnetaan nyt nimellä Percy. Voi pientä. Tämä on juuri se asia, miksi välitän eläinten oikeuksista: eläimet eivät ole leluja, ja niin kauan kuin on ihmisiä jotka niin luulevat, tarvitaan äänitorvia valistamaan asiasta.
Ja vielä pähkinänkuoressa: miksi sanoa EI mäyrien murhaamiselle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keep Blogger tidy- hate only when necessary!