sunnuntai 22. syyskuuta 2013

I am definitely a mad man with a box!

Hellou! Koeviikko on jälleen takana ja elämä jatkuu. Ihmeellistä, jälleen kerran. Vietin rauhallista lauantai-iltaa irtokarkkipussin kanssa, kun iski halu blogata yhdestä minulle tärkeästä asiasta. Mutta ei, kyseessä ei ole musiikki, ei koulu, ei edes luonnonsuojelu, yleinen valitus tai mikään muukaan aikaisemmin blogissani pyörineistä aiheista.
  Ei, tällä kertaa puhun TV-sarjoista, ja tarkemmin sanottuna niinkin oh-niin-mainstreamista TV-sarjasta kuin Doctor Who.
  Viime keväänä liekkiin puhjennut intohimoni kyseistä sarjaa kohtaan ei ole tosiaan tainnut vilahdella tässä blogissa kovin montaa kertaa, mutta ainakin parhaimmat kaverini ovat (krhm) ehkä huomanneet kyseistä oireilua. Minulla tuli kesällä pitkän pitkä tauko Doctor Whon vahtaamisessa, koska vietin sangen vähän aikaa kotona istuen ja nyt sitten Suomen TV:ssä ei sarja enää pyörikkään. Tässä vastaan tuli (taivaan kiitos) ihanainen Netflix, joka takaa jälleen laatuaikaa ehkä maailman parhaan sarjan parissa. Tosin valitettavaa mutta totta, ei, en ole tutustunut vanhoihin ja alkuperäisiin tuotantokausiin, vaan olen tyytynyt niihen viiteen "uusien sarjojen" ensimmäiseen kauteen. Mutta luja aikomus on katsoa koko sarja, vielä jonain päivänä!
  Mutta se siitä. Miksi oikeasti halusin kirjoittaa Doctor Whosta on se, että haluan päästä ylistämään sarjan mahtavaa filosofiaa JONNEKKIN ja kuten aina, tämä blogi saa olla venttiilini faniongelmissa (kavereilta loppui jo kärsivällisyys, pahoin pelkään). Tämä on siis palopuheeni: miksi sinun tulisi katsoa Doctor Whota.
  Ihan alkuun, täytyy sanoa, että jos minulle olisi vuosi sitten väitetty että retkahdan yhtään mihinkään sarjaan näin pahasti, olisin nauranut ja raikuvasti. "Ei minulla ole sellaiseen aikaa" ja "Pliis, sarjojen vahtaaminen on ajan tuhlausta ja sitä paitsi, mitä järkeä niissä edes on?"
  Auts.
  No, sattuman jos toisenkin kautta löysin itseni googlettamasta David Tennantin ja Catherine Taten haastatteluja. Mutta se ei liity tähän oikeastaan mitenkään.
  Mutta siis. Tiedättekö, miksi rakastan tätä sarjaa aivan mielettömästi? Syy ei ole sen uskomattomat seikkailutarinat, komeat näyttelijät tai erikoistehosteet. Ei, syy on paljon suurempi, enkä ole ainut ihminen joka on juuri tästä syystä retkahtanut Doctor Whohon.
  Minusta on aivan mahtavaa, miten tässä sarjassa suhtaudutaan olentoihin, jotka poikkeavat jotenkin yleisestä. Laji, seksuaalisuus, aate- minusta on aivan mahtavaa miten välinpitämättömästä erilaisuuteen suhtaudutaan. Jokainen on sellainen kuin on, ja se on ok. Parasta on myös se, että suvaitsevaisuutta ei alleviivata tai sarja ei yritä olla pyhimysmäinen ylistäessään ihmisten tasa-arvoa- sitä pidetään vain itsestäänselvyytenä. Juuri se suhtautumistapa, jota tässä maailmassa kaivattaisiin. Se, että erilaisuutta ei pidettäisi isona juttuna, vaan se vain.. olisi olemassa.
  Tämän lisäksi Doctor Whossa on loistavaa tietysti se aate, että "900 years of time and space and I've never met anyone who wasn't important". Toisin kuin niin monessa muussa sarjassa, joissa keskitytään pahan tuhoamiseen ja turhanpäiväiseen ympäriinsä räiskimiseen, Doctor Whossa korostetaan sitä, että asioilla on aina toinenkin puolensa. Kukaan ei valtaa maailmaa vain ilkeyttään. Jonkun tarinassa sinä ole se pahis. Sarjassahan Tohtori ei ikinä tapa ketään tahallaan- jokainen "pahis" on myös yksilö, jolla on omat tarkoitusperäiset päämääränsä. Siinä on aivan uskomaton näkökulma elämään- kukaan ei ole paha tahallaan, vaan yrittää vain olla uskomansa asian puolella.
  Puuh. Tässäpä olisi taas postausta vähäksi aikaa. Minulla on edellen hautumassa ne pari kauan aikaa sitten lupaamaani bändiesittelyä, minkä lisäksi kohta tulee taas koetilannefilosofiaa ja valaistuminen kesken fysiikkakriisin. Allons-y ja hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keep Blogger tidy- hate only when necessary!